top of page

Intèrprets

Orquestra de Cambra Terrassa 48 : Coral Mixta d'Igualada : Coral Canigó, Vic : Participants individuals : Ulrike Haller, soprano : Jordi Casanova, tenor : Joan Garcia-Gomà, baríton : Arnau Farré, orgue : Alfred Cañamero, director 

img_generator.php.jpeg
Orquestra de Cambra Terrassa 48

Aquesta formació estable especialitzada en el repertori per a cordes fundada l’any 2000 combina en els seus programes la investigació i la proximitat i ha realitzat concerts per Catalunya i l’estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha fet enregistraments discogràfics. Destaquen col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig, Michael Thomas, Barry Sargent, Gonçal Comellas o Pep Prats i amb solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret, Jordi Domènech, Daniel Ligorio, Vladislav Bronevetzky, Maria Hinojosa, Ashan Pillai, Alba Ventura, Joaquín Palomares, Isabel Monar, Ara Malikian, Claudi Arimany, Darko Brlek o Kai Gleusteen.

L’orquestra ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres per a aquesta formació, entre les quals l'estrena continental de The Passion of Maryde Howard Blake, dirigida pel compositor, així com estrenes d’obres d'autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent, J. Ll. Guzmán o C. Cases i primers enregistraments d'obres de R. Lamote de Grignon, Joan Manén i Manuel Oltra. També ha creat espectacles multidisciplinaris com Carmen, de Shchedrin, Giovanni S.E.i Gudbranstal, les històries de Peer Gynto la coproducció Remena Nena,amb Arnau Tordera i Jordi Domènech, i ha col·laborat amb cantants com Pep Sala a Una nit amb orquestrai Sisa a Arriba una cançó, i amb formacions jazzístiques com el Manel Camp Trio i Carles Cases, amb qui estrenen Araguaia. 

L’OCT48 té el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. 

Quim Tèrmens, concertino

Aquest músic sabadellenc que rep la seva primera formació violinística de la mà d'Ofèlia Rodrigo i posteriorment estudia amb el violinista i mestre Gonçal Comellas, amb qui es forma musicalment i realitza els estudis superiors. Ha rebut també classes magistrals d’Arkadi Futer i Michel Barta.

Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Actualment realitza el seu treball més cambrístic en el projecte Arcattia amb concerts per tot el país i Costa Rica i ha estat guardonat, entre d'altres, amb el premi Xavier Montsalvatge. És autor de diversos espectacles infantils com Popoff, un compositor despistat, Els quadres de Hartmann,Històries de Tumbuktú, El botó de HaendeliTelemann i la història d'en Quixoti també de diverses composicions per a orquestres de corda d'estudiants.

En el terreny pedagògic s’ha format amb personalitats com Sheila Nelson, Vaartan Manoogian i Mimi Zweig. Desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori de Música de Vic com a mestre de violí i director de les seves orquestres de corda i és convidat en xerrades sobre pedagogia, jurat de concursos instrumentals i de cambra, director de diverses trobades d'orquestres juvenils i com a mestre de violí al Curs Internacional de Música Principat d’Andorra. També és el director artístic del “Festival BBVA de Música Religiosa de Vic”.

MXT-20.jpg
Coral Mixta d'Igualada
 

“La Mixta” va néixer l’any 1955 i després del seu fundador, el mestre Joan Just, ha tingut com a directors Joan Montaner, Gaspar Vilarrúbias, Clara Vilarrúbias, Poiré Vallvé, Mireia Barrera, Francesc Rovira, Montserrat Ríos i Lluís Vilamajó. Des del 1995 el seu director és Alfred Cañamero.

 

El repertori que ha treballat és extens i comprèn des d’obres del Renaixement fins a autors contemporanis, a més de cançons tradicionals i populars de Catalunya i d’arreu. Algunes de les obres que ha treballat són la Missa a 5 veusde Joan Cererols, el Magnificatde Bach, el Rèquiemde José Mª Azurmendi,Music for the Funeral of Queen Mary de Purcell, A Ceremony of Carols de Britten, la Missasolemne de Santa Cecíliade Gounod, Totentanzd’Hugo Distler, l’òpera Dido i Eneesde Purcell, el motet Jesu, meine Freude,de Bach, els madrigals del llibre segon de Monteverdi, el Rèquiemde Mozart i el Rèquiemde Fauré, així com la Passió segons Sant Joande Bach, Un rèquiem alemanyde Brahms, el Stabat Mater de Haydn, el Rèquiemde Gounod i el Rèquiem de Cimarosa.

 

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i l’Orquestra de Cambra de Granollers, entre d’altres, sota les batutes de Jordi Mora, Valentí Miserachs i Xavier Puig.

FotoCoralCanigo2013IMG_4337.jpg
Coral Canigó, Vic

La Coral Canigó va oferir el seu primer concert a Vic el 22 de desembre de 1963.  Des de 1991 Xavier Solà n’és el director. 

La Coral Canigó disposa d’un repertori de més de 800 obres de tots els estils. D’entre les obres interpretades destaquem els Magnificat de Buxtehude i d’Aguilera d’Heredia, els Motets i el Magnificatde Vic Nees, i el Magnificati la Berliner Messed’Arvo Pärt. El 2013 va celebrar el seu 50è aniversari amb la interpretació dels Motets de J. S. Bach.

També ha programat obres poc difoses d’autors consagrats com el Misericordias Domini i les Vesperae de Dominicade W. A. Mozart, la Passió Segons Sant Mateu de T.L. de Victoria, l’Himne d’Advent de Z.  Kodály, la Missa Choralis de F. Listz, la Ceremony of Carols i Christ’s Nativity de B. Britten o From the Bavarian Highlands d’E. Elgar, al costat d’un repertori més conegut, com el Magnificat  de J. S. Bach o els Valsos Amorosos de J. Brahms.

Juntament amb altres formacions corals, ha interpretat la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach, el Pessebre de Pau Casals, el Messies de G. F. Haendel, la Creació de J. Haydn, l’Orfeo de C. Monteverdi, el Gloria d’A. Vivaldi, , el Requiem de W. A. Mozart i Carmina Burana, de C. Orff.

Els autors catalans han tingut una presència notable en el repertori de la coral. D’una banda, s’han interpretat peces d’autors antics com Mateu Fletxa el Vell, el pare Antoni Soler o Joan Cererols. D’altra banda, els compositors del s. XX han rebut una especial atenció i s’han interpretat obres de Lamote de Grignon, Joaquim Homs, Cristòfor Taltabull, Manuel Blancafort i Manuel Oltra. A més, la coral difon amb freqüència l’obra de compositors vigatans: Pere Alberc Vila, Rafael Subirachs Ricart, Rafael Subirachs Vila, Josep Baucells, Jaume Ayats i Joaquim Maideu, aquest darrer ripollès però vigatà d’adopció. 

La Coral Canigó també ha cantat textos de poetes catalans, d’entre els quals destaquem Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol i Joan Salvat-Papasseit i compta amb diversos enregistraments en col·laboració amb formacions vàries.

IMG_5322.jpg
Associació Messies Participatiu Barcelona

L’Associació Messies Participatiu Barcelona és una entitat cultural que organitza activitats i esdeveniments musicals.

 

El seu primer projecte i eix central a partir del qual va néixer és l’organització d’un concert participatiu del Messies de Händel. Es tracta d’un format únic i diferent de concert, que aplega aficionats a la música coral i músics professionals. L’experiència ofereix als cantaires la possibilitat de compartir escenari amb grans figures del món de la música i regala als espectadors una interpretació excepcional d’una obra tan emblemàtica.

 

Els promotors d’aquest repte musical són antics cantaires del famós Oratori que durant vint-i-tres anys havia organitzat l’Obra Social “La Caixa” i que, a la decisió d'abandonar el projecte per part aquesta entitat a Barcelona, van decidir tirar-lo endavant assumint-ne l’organització i la gestió, ja que es tracta d’un espectacle musical de gran tradició a Catalunya, en què hi participen cantaires de tot el Principat. L’Associació Messies Participatiu Barcelona reuneix persones de diferents professions, edats i indrets del territori, amb aficions personals variades, però amb un objectiu comú: mantenir a Catalunya el Messies Participatiu amb la mateixa qualitat musical, el rigor en el treball i la col·laboració d’artistes de primer nivell en el panorama musical europeu que els avalen per tal d’aconseguir aquest repte.

 

La missió principal de l’Associació és estimular la pràctica social del cant i la música. També volen ampliar aquest model de Messies i cantar-lo en altres ciutats de Catalunya. És un projecte cultural català que neix de la societat civil i que, en aquest moment, aplega quatre-centes cinquanta persones, però que pretén créixer i ampliar els seus horitzons més enllà amb diferents projectes, com és el cas d'aquesta Passió segons Sant Lluc (1744) de Telemann.

Foto Programa Ulrike Haller.jpg
Ulrike Haller, soprano

Nascuda a Meran (Tirol del Sud), inicia els estudis musicals a la seva ciutat natal i posteriorment a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena, on cursa estudis de piano i cant. Es gradua el 2002 amb les màximes qualificacions. Amplia els estudis a Barcelona amb Mª Dolors Aldea, Àngel Soler, Marta Pujol i Francisco Poyato. Rep consells d’Ana Luisa Chova, José van Dam, Wolfgang Holzmair, Kurt Widmer, Wolfram Rieger i treballa regularment amb el pianista Mark Hastings. Actualment és professora de cant a l’Escola Coral del Palau de la Música Catalana.

Ha actuat a Àustria, Suïssa i Itàlia i ha estat membre i solista del Wiener Kammerchor i l’Arnold Schoenberg Chor. L’any 2015 guanya el Premi Extraordinari del Conservatori Superior del Liceu i el Primer Premi del curs de Lied de Joventuts Musicals d’Espanya.

Ha actuat com a solista acompanyada per l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre d’altres, en algunes de les sales més prestigioses del país amb obres com el Rèquiem de Brahms, Carmina Burana d’Orff, Missa en do m. de Mozart, Dixit Dominus i Messies de Haendel, Cantates de Bach, Simfonia nr.2 “Lobgesang”, Himne i Salm 42 de Mendelssohn, Les Illuminations de Britten, etc. També ha ofert recitals de Lied acompanyada pels pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac i ha enregistrat diversos CDs i per a Catalunya Música.

Jordiperfilwebcolor.jpg
Jordi Casanova, tenor

Nascut a Reus, inicia els estudis de violí i solfeig amb Maria Massià i Carbonell. Posteriorment emprèn la carrera de cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, sota el mestratge de Myriam Francheri i Manuel Garcia Morante. Obté el titol superior de Cant al Conservatori del Liceu. Amplia llur formació amb la soprano Carme Bustamante. També ha treballat amb Cindee Sunner i Kurt Widmer. Llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

 

Ha interpretat nombroses òperes de Donizetti, Mozart, Rossini y Haydn, entre daltres.Ha cantat també les principals obres d’oratori de Bach, Haendel, Vivaldi, Beethoven, Mozart i Haydn; així com d’un gran nombre d’autors catalans i hispànics del període barroc i clàssic.

Col·labora assíduament amb el guitarrista Jaume Torrent, interpretant els cicles de lied de F. Schubert i amb programes de música de compositors catalans i espanyols.

            

Ha actuat en els principals teatres i sales de concert de Catalunya i Espanya, i també ho ha fet a Alemania, França, Andorra, Itàlia i Israel.

 

Va ser professor i director del Magistreri Musical de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Professor de cant a Amics de la Unió de Granollers, on desenvolupa el projecte pedagògic Aula d’Òpera.

SFY 2.jpg
Joan Garcia-Gomà, baríton

Va començar la formació musical amb Mª Teresa Boix i va entrar a l’Escolania-Coral de Sant Agustí de Sabadell, on també va estudiar violí. Ha rebut classes de cant de María Gallego, Roberto Accurso, Francesca Roig, Raquel Pierotti, Natalia Gavrilan, Josep Pieres i Mª Teresa Boix. Ha participat a master classes de Montserrat Caballé, Jaume Aragall, Isabel Penagos, Carlos Chausson, Stephan MacLeod, Miquel Ortega, Joan Ferrer i Àngels Civit. Va estudiar al Barcelona Opera Studio i a l’escola dels Amics de l’Òpera de Sabadell i ha participat a la III Acadèmia de Professionalització de Jordi Savall.

 

Ha interpretat diferents papers en nombroses òperes i operetes i també ha cantat els papers principals de moltes sarsueles. Ha fet de solista del Messiesde Haendel, la Passió segons Sant Mateude Bach, Carmina Buranad’Orff, l’Oratoride Nadalde Saint-Saëns, la Petite messe solennellede Rossini, el Rèquiemde Fauré, el Stabat Materde Haydn i el Via Crucisde Liszt, entre d’altres.

 

El 2016 va guanyar el premi “Orgues de Ponent i del Pirineu” al Concurs Germans Pla de Balaguer i la gala-concert Penyafort 2016. Va ser guardonat alCIM de Les Corts 2013, al concurs Primavera Lírica 2013 i 2011 de Premià de Mar i al VI Curs Internacional de Cant de Sant Cugat del Vallès i va guanyar el 3r premi al Concurs Mirabent Magrans 2012, el 3r premi masculí al Concurs Internacional de Cant de Logroño 2011 i el Concurs Mirna Lacambra 2010.

Arnau.jpg
Arnau Farré, orgue

Nascut a Reus, va començar a aprendre solfa amb Adelaida Ibàñez. Als deu anys va ingressar a l’Escolania de Montserrat on, entre altres guanys, va iniciar-se en l’estudi de l’orgue sota el mestratge cordial de Ramon Oranies. Acabada l’etapa montserratina, prosseguí la carrera organística amb el professor Josep M. Mas Bonet.

 

S’ha prodigat sobretot com a organista acompanyant. Col·labora regularment amb el Cor Vivaldi (Petits Cantors de Catalunya), amb qui ha actuat en concerts arreu del país i a l’estranger (França, Itàlia, Estats Units, Argentina) i en diversos enregistraments.

 

És llicenciat en Història de l’art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

 

Actualment treballa a l’editorial Tritó de Barcelona i és professor a l’Escola Municipal de Música “Can Roig i Torres” de Santa Coloma de Gramenet.

Alfred2.jpg
Alfred Cañamero, director

Va néixer a Barcelona i va rebre els seus primers estudis musicals de cant, piano, violí i orgue, de la mà del P. Ireneu Segarra a l’Escolania de Montserrat. Després continuà als conservatoris de Barcelona i Badalona, sota el guiatge de Manuel Oltra, Benet Casablancas, Miquel Roger i Josep Soler, Enric Ribó, Pierre Cao, Johan Duicjk i Laszlo Heltay, Albert Argudo i Antoni Ros Marbà, amb els estudis superiors en Direcció d’Orquestra i Composició i Instrumentació.

Cañamero ha estat director de moltes formacions corals del nostre país i també d’afora; podem destacar el haver estat titular de la Coral Càrmina de Barcelona i el Coro de la Sociedad Musical de Sevilla, entre d’altres.

Cañamero, sovint ha estat convidat per orquestres, grups de cambra i cors de tot l’estat espanyol, com per exemple l’Orquestra Simfònica de Vallès, la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Cobla La Principal del Llobregat (de la que ha estat titular en dues èpoques), la Banda Municipal de Barcelona, la Coral Polifònica de Puig-reig, l’Orquestra de Cambra de Granollers,  l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas, l’Orquestra Arcambra, La Orquesta Barroca del Conservatorio de Granada, amb escenaris tan importants com l’Auditori de Barcelona, Festival de Peralada, el Palau de la Música Catalana, la Catedral de Barcelona, el Teatro de La Maestranza de Sevilla, etc.

També assenyalar col·laboracions com a assistent amb Edmon Colomer, Trevor Pinnock, Robert King, Christoph Spering, Josep Pons, Antoni Ros Marbà, Philip Pickett, Harry Christophers, Monica Huggett, Eiji Oue, Pierre Cao, Philip Picket, entre d’altres.

Cañameroha realitzat enregistraments amb Catalunya Música, Radio Nacional de España Radio 2, TV2, TV3, BTV i la Televisió Alemana, així com per diferents discogràfiques, de les que cal destacar l’opera Tosca de G.Puccini, L’alta naixença del Rei en Jaume de R. Gerhard, Jesu meine Freude de J. S. Bach i O sing unto the Lord de H. Purcell, un disc de sardanes clàssiques per a Cobla, amb la Principal del Llobregat, i també un de música del segle XX per a Cobla, amb obres de Guinovart, Oltra i Montsalvatge.

Darrerament Cañamero ha dirigit a Ginebra l’estrena de la Missa Espiritista del compositor suïs Robert Clerc, obra per orquestra, cor i solistes, els Liebeslieder de Johannes Brahms,  el Stabat Mater de Joseph Haydn, el Gloria de re major de Antonio Vivaldi, el Rèquiem de Charles Gounod, el Rèquiem de Domenico Cimarosa, La Dama de Shalott de Jordi Domènech.

bottom of page